Unul dintre membrii fondatori ai Grupului pentru Dialog Social (GDS) si fost detinut politic la Penitenciatul Aiud in regimul comunist, Radu Filipescu, a anuntat ca se autosuspenda pentru ca nu a reusit sa isi convinga colegii ca premierea lui Augustin Lazar nu e oportuna.

Radu Filipescu a facut anuntul pe pagina sa de Facebook, potrivit Ziare.com.

"Imi pare rau dar doresc sa ma separ putin de Grupul pentru Dialog Social al carui membru sunt de aproape 30 de ani.

Imi pare rau ca nu am putut sa fiu mai convingator in sustinerea mea in cadrul dezbaterilor din GDS . Am considerat si sustinut ca domnul Augustin Lazar nu a fost un tortionar dar totusi a avut un rol in functia de tinar procuror care nu poate fi neglijat. Nu a fost un rol de decizie dupa parerea mea, in acele situatii pentru detinutii politici deciziile fiind luate la Bucuresti. Am sustinut pozitia nu foarte simpla de a nu se continua cu demersul de decernare a Premiului GDS catre procurorul general Augustin Lazar.
Ca urmare ma autosuspend din GDS .

Cred ca este importanta existenta unei organizatii de tipul GDS si poate in viitor voi solicita sa revin", a scris Radu Filipescu pe Facebook.

De asemenea, experta anticoruptie, Laura Stefan, a anuntat intr-o postare pe Facebook, ca demisioneaza din GDS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.