Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui a demarat o ancheta administrativa, dupa ce un pacient diagnosticat cu accident vascular cerebral (AVC) a fost externat din greseala.

Barbatul externat a fost confundat de reprezentantii Unitatii de Primiri Urgente cu un pacient venit dintr-un centru rezidential pentru persoane varstnice din comuna Solesti si trimis in locul acestuia in unitatea respectiva, cu o ambulanta.

Reprezentantii SJU Vaslui au transmis ca cei doi pacienti aveau diagnostic similar si aceeasi varsta, iar cel care a fost transportat initial la centrul din Solesti avea dificultati de vorbire si nu le-a putut spune cadrelor medicale ca este vorba despre o confuzie, scrie Agerpres.

"Este o situatie regretabila. Au fost demarate verificari in cadrul UPU si vor fi luate masuri", a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Cei care si-au dat seama ca este vorba despre un alt barbat au fost reprezentantii centrului rezidential. Reprezentantii Serviciului de Ambulanta au dus inapoi la spital barbatul care fusese luat din greseala si l-au transportat la centru pe cel aflat internat in institutia de ocrotire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.