Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) protesteaza miercuri in Piata Victoriei fata de intentia autoritatilor de a emite o Ordonanta de Urgenta care, potrivit transportatorilor, ar mentine pirateria in sector.

"Cerem Guvernului sa renunte la OUG pentru legalizarea pirateriei in transportul rutier de persoane si nu intelegem de ce un vicepremier ii asigura pe ‘pirati’ ca le va rezolva problema prin OUG si explica necesitatea legiferarii prin ordonante de urgenta ca necesitate, motivand urgenta prin faptul ca presedintele Romaniei trimite legile Parlamentului inapoi, pentru modificare.

Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii si vicepremier, a facut declaratii din care reiese ca s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru mentinerea pe piata a platformelor care fac de mai multi ani transport ilegal, neautorizat si nefiscalizat, iar protestul nostru este impotriva acestor practici care deja sunt la vedere", a declarat presedintele COTAR-CNTR- filiala TimisTeodor Pesteleu, intr-un comunicat, potrivit Libertatea.

Brigada Rutiera a Capitalei a resistematizat, miercuri dimineata, circulatia in Piata Victoriei

"Este resistematizata circulatia in Piata Victoriei, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Rominiei", a anuntat Brigada Rutiera a Capitalei.

De asemenea, a fost restrictionat traficul rutier pe Soseaua Kiseleff, intre str. Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei. La nevoie, politistii vor restrictionat traficul si pe Str. Paris si breteaua care leaga Bd. Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei.

Sunt in jur de 1.500 de masini de taxi in fata Guvernului la aceasta ora. Majoritatea soferilor sunt din Capitala, insa au venit teximetristi si din alte orase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.