Primarul general al capitalei Gabriela Firea a anuntat, marti, ca va dona 10% din salariul sau, timp de trei luni, fondului instituit pentru reconstructia catedralei Notre Dame.

Primarul Capitalei a trimis, marti, o scrisoare omologului sau de la Paris, primarul Anne Hidalgo, prin care si-a exprimat regretul fata de incendiul de luni.

"Stimata Doamna Primar, In numele Bucurestiului si al locuitorilor sai, va transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre Dame de Paris, simbolul si inima Frantei, parte a patrimoniului arhitectural mondial (...) Aceasta tragedie a unit nu numai un popor, ci o intreaga lume. Am vazut ieri un popor francez ingenuncheat, dar nu in semn de infrangere, ci intr-un act impresionant de credinta! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care si-au riscat viata pentru a salva acest simbol al umanitatii si iata ca astazi avem speranta unui nou inceput!

Personal, doresc sa ma alatur eforturilor de solidaritate si sa donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, in fondul de solidaritate dedicat reconstructiei Catedralei Notre Dame de Paris. Sper ca gestul meu sa fie urmat de cat mai multi oameni", arata Firea in scrisoarea trimisa primarului din Paris, Anne Hidalgo, potrivit Ziare.com.

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsa de flacari luni seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.