O tanara in varsta de 25 de ani din Tulcea, care a suferit arsuri grave pe 50% din suprafata corpului si pe caile respiratorii, va fi transferata in Belgia, a declarat marti, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

"In aceasta dimineata m-am ocupat de transferul unei paciente din Tulcea, care a suferit arsuri grave. Ea se afla la Spitalul din Constanta. Eu am aflat azi dimineata despre acest caz si am intermediat transferul catre o clinica din Belgia (...) Starea ei este grava, dar stabila. Pe drum am discutat cu Casa de Sanatate Tulcea, pentru ca ea va merge pe formularul 112. Acum o ora formularul a fost trimis catre Constanta. Departamentul pentru Situatii de Urgenta a preluat cazul pentru efectuarea transportului", a declarat Sorina Pintea.

Aceasta a mai spus ca va face o ancheta pentru a vedea de ce pacienta a fost plimbata de la un spital la altul.

"Imi fac si eu propria ancheta. In momentul in care am aflat azi dimineata, am preluat problema. Am aflat (...) ca ea a stat in Tulcea cateva ore, 12 ore, apoi a fost acceptata in Timisoara. In Timisoara nu stiu ce s-a intamplat intre timp, dar voi afla, si apoi a fost adusa in Constanta, fiind spital de rang superior. E inacceptabil (...) Noi am discutat intr-o comisie in cadrul Ministerului Sanatatii ca in momentul in care nu avem posibilitatea sa tratam in tara (...), pentru ca nu avem locuri fizice, in acel moment pleaca in strainatate (...) Adica, lucrurile sunt clare, nu ar fi trebuit sa se piarda atat de mult timp, mai ales ca este o fata atat de tanara (...) Se pare ca inca nu ne-am obisnuit ca putem face aceste lucruri, chiar putem", a mai spus ministrul Sanatatii.

Sorina Pintea a reafirmat ca Romania are deficit de paturi pentru arsi in spitale, dar a mentionat ca in curand vor fi introduse in circuit sase paturi la Timisoara si sase la Iasi, scrie Agerpres.

Tanara care va fi transferata in Belgia a suferit arsuri grave in noaptea de duminica spre luni, in timp ce se afla pe pontonul din comuna tulceana Sfantu Gheorghe, care a luat foc. Imediat dupa accident, ea a fost transportata cu barca la Murighiol, iar apoi la Spitalul Judetean din Tulcea.

In cursul zilei de luni s-a incercat transferul ei la Timisoara, insa elicopterul a fost, in cele din urma, intors din drum, iar fata a fost internata in cele din urma la Spitalul Judetean din Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.