Judecatorul Cristi Danilet a fost sanctionat de Sectia pentru judecatori a CSM pentru ca a incalcat Codul deontologic, informeaza Antena3.

Judecatorul anunta saptamana trecuta ca nu se va prezenta marti la CSM:

"Saptamana viitoare ar trebui sa merg la CSM pentru a raspunde cu privire la anumite afirmatii facute de mine in mediul online. Sunt trei astfel de actiuni derulate impotriva mea de la inceputul acestui an si inca una in stadiu incipient.

Vreau sa fie foarte clar: nu accept sa dau explicatii nimanui pentru ceea ce scriu sau spun, cat timp nu comentez dosare in curs de derulare, nu critic colegi si nu instig la incalcarea legii. Particip activ la dezbaterile publice cu privire la subiecte interesand aspecte socio-juridico-politice inca din anul 2003. Pana acum, niciodata nu mi s-a imputat nimic. Mai mult, toate afirmatiile mele sunt in aceeasi maniera, relevand o constanta a principiilor pe care le sustin de multi ani si care sunt conforme standardelor internationale privind justitia. Brusc insa, au aparut mai multe autosesizari ale Inspectiei care are puterea de a alege in mod arbitrari pe ce magistrat sa urmareasca si pentru ce postari si interviuri.

Ei bine, de azi inainte nu voi mai da curs niciunei chemari la CSM sau Inspectie pentru presupuse delicte de opinie. In Romania inca avem libertatea de expresie si inteleg sa imi exercit acest drept ca orice alt cetatean, in mod demn si integru, cu singurele limite impuse expres de legea ce guverneaza statutul magistratilor", scria el pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.