Patriarhia Romana a transmis un mesaj in urma incendiului puternic izbucnit luni dupa-amiaza la catedrala Notre-Dame din centrul Parisului.

"Patriarhia Romana a primit cu adanca intristare vestea despre incendiul care, in seara zilei de 15 aprilie 2019, a distrus acoperisul Catedralei Notre Dame din Paris, monument religios, istoric si arhitectural de valoare inestimabila, simbol al crestinismului european, cunoscut in intreaga lume si vizitat in fiecare an de milioane de pelerini si turisti.

Emblema venerabila a Europei catedralelor, biserica incarcata de istorie (inceputa in 1163), care a rezistat vicisitudinilor vremurilor de-a lungul a peste 850 de ani, aceasta a fost acum grav afectata, producandu-se, pe langa pagube materiale imense, si o consternare la nivel international.

Ne exprimam profunda solidaritate cu poporul francez, greu incercat in aceste zile de o severa paguba adusa unui simbol spiritual national si international. Totodata, dorim ca aceasta Catedrala, simbol al Europei crestine, sa fie restaurata cat mai curand, in special cu ajutorul tuturor celor care iubesc valorile spirituale ale patrimoniului religios si cultural universal", se arata in mesajul Patriarhiei Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.