Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, marti, pentru 11 iunie, dosarul in care Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina si ministru al Finantelor, a fost condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si spalare de bani.

Procesul in faza de apel incepe cu o amanare. Darius Valcov nu s-a prezentat la proces, insa a trimis instantei o cerere de amanare pentru a-si angaja un avocat, informeaza Ziare.com.

Decizia de condamnare a fost data in februarie 2018, insa cei trei judecatori ai completului au intarziat un an cu redactarea motivarii sentintei.

In acelasi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la 4 ani si sase luni de inchisoare cu executare iar Lucian Petrut Susala, fost sofer al lui Darius Valcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani.

De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare iar Constantin Tomescu a primit 3 ani si 6 luni cu executare.

Decizia a fost atacata atat de catre DNA, cat si de Valcov si ceilalti inculpati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.