Partidul Social Democrat a anuntat vineri dimineata componenta delegatiei care ar urma sa participe la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis pe tema Justitiei.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de PSD, din delegatie fac parte Eugen Nicolicea - vicepresedinte al Camerei Deputatilor si fostii detinuti politic Marin Iancu si Ioan Muntean.

Sursa citata precizeaza ca ''Marin Iancu a fost detinut politic la Penitenciarul din Aiud timp de cinci ani si patru luni. Ioan Muntean a fost detinut politic tot la Penitenciarul din Aiud, Sectia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria detinuti politic extrem de periculosi pentru statul comunist PCR, timp de sapte ani''.

Cei doi fosti detinuti politic l-au acuzat pe actualul procuror general Augustin Lazar ca le-ar fi refuzat eliberarea din inchisoare in anii '80, pe vremea cand acesta facea parte din comisia de eliberare de la Penitenciarul Aiud.

Consultarile cu PSD sunt programate de la ora 11,00, la Palatul Cotroceni.

Liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, a anuntat ca nu va participa la aceste consultari, dar ca va fi desemnata o delegatie din partea partidului.

Seful statului a avut joi consultari cu reprezentantii PNL, USR, PMP, UDMR si cu cei ai grupului minoritatilor nationale, la finalul carora Klaus Iohannis a afirmat ca toti cei care au participat la discutii au "imbratisat" ideea organizarii unui referendum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.