Social 7 Aprilie 2019 23:01
Pagubele provocate de incendiul izbucnit duminica seara intr-o magazie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Alba Iulia, dupa ce un pacient a fumat in incapere, se ridica la circa 5.000 de lei, a informat Biroul de Presa al unitatii medicale.

"Din primele date se pare ca incendiul a izbucnit de la o tigara aprinsa de catre un pacient, care a intrat in magazia destinata personalului SJU Alba Iulia, fara sa respecte procedura privind accesul persoanelor straine. (...) Din primele cercetari, pagubele se ridica la circa 5.000 de lei. A ars o parte din lenjerie, a fost afectat un corp de mobilier, respectiv tencuiala incaperii. Flacarile nu s-au extins, iar confortul pacientilor nu este, astfel, afectat. De asemenea, in cel mai scurt timp posibil, incaperea respectiva va fi zugravita, iar mobilierul va fi inlocuit", se arata intr-un comunicat remis Agerpres.

Focul s-a manifestat la etajul al treilea, la Sectia de gastroenterologie, care a fost recent reabilitata si este prevazuta cu sisteme de detectie si semnalizare incendiu pentru protejarea bunurilor si persoanelor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba, un pacient care a fumat intr-un loc nepermis a provocat, duminica, un incendiu intr-o magazie in care era depozitata lenjerie de pat, situata la etajul al treilea al SJU Alba Iulia. Nu a fost necesara evacuarea bolnavilor.

Conform prim-adjunctului sefului ISU Alba, Ovidiu Costea, Detasametul de Pompieri Alba Iulia a intervenit cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si o autoscara.

"Desi au fost inundate cu fum caile de evacuare, nu a fost nevoie ca pacientii din saloanele de la etajul in care a izbucnit focul si nici cei de la palierul superior sa fie evacuati", a mentionat Ovidiu Costea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.