Social 5 Aprilie 2019 14:38
Klaus Iohannis condamna gesturile si actiunile antisemite din ultima perioada, transmite Administratia Prezidentiala intr-un comunicat. Totodata, presedintele cere autoritatilor competente sa actioneze cu fermitate in combatarea acestora.

"Romania s-a remarcat drept un model de succes la nivel regional in ceea ce priveste prezervarea memoriei Holocaustului, asumarea corecta a trecutului, combaterea antisemitismului, negationismului, xenofobiei, urii, rasismului, populismului si descurajarea discursului instigator la ura. Presedintele Klaus Iohannis considera ca nu trebuie sa permitem ca aceste progrese inregistrate de tara noastra sa fie umbrite de actiuni prin care sunt popularizate simboluri cu tenta fascista si xenofoba, de afirmare a unor idei cu vadit continut discriminatoriu sau asumate de ideologia nazista, de profanare a cimitirelor evreiesti sau de acte de vandalism asupra cladirilor sau obiectivelor de patrimoniu apartinand comunitatii evreiesti".

Klaus Iohannis condamna actiunile si manifestarile antisemite

"Toleranta, respectul fata de drepturile omului, solidaritatea, onorarea victimelor Holocaustului, atasamentul fata de principiile democratice si ale statului de drept reprezinta solutiile eficiente pentru contracararea valului de antisemitism si revizionism care ameninta Europa. Presedintele Klaus Iohannis reaminteste, totodata, ca Romania acorda o importanta deosebita apararii acestor valori, obiectiv care face parte din prioritatile Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Presedintele Romaniei considera ca asigurarea securitatii tuturor cetatenilor romani si protejarea patrimoniului cultural national reprezinta fundamente ale pacii sociale. Respectarea cadrului legal existent privind combaterea antisemitismului, promovarea educatiei despre Holocaust si consolidarea valorilor si principiilor europene trebuie sa ramana, in continuare, prioritare pentru statul roman", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.