Social 4 Aprilie 2019 17:21
De fiecare data cand se apropie un eveniment important in viata ta, iar toate detaliile sunt deja puse la punct, trebuie sa mai rezolvi doar aspectul vestimentatiei.

Cu doar cateva indicatii inspirate, care sa te ajute sa iesi in evidenta prin eleganta, dar care sa-ti pastreze aerul discret, vei reusi sa ai o aparitie de succes.

Poarta accesoriile corect

Daca ai grija sa le alegi cu inspiratie, bijuteriile, ceasurile sau posetele dau farmec stilului tau si iti contureaza o identitate aparte. Desi stilistii au sfaturi diferite cu privire la numarul optim al accesoriilor pe care le pot purta atat barbatii, cat si femeile, exista cateva principii care vor ramane mereu valabile. Cerceii lungi sunt mai potriviti cu fetele rotunde, iar cei rotunzi sunt ideali pentru fetele alungite. Posetele supradimensionate sunt de evitat, mai ales daca sunt prea viu colorate.

Atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor, ochelarii cu rame rotunde sunt ideali pentru chipurile cu aceeasi forma, iar ramele angulare se vor aseza foarte bine pe o fata cu forma ovala. O esarfa bine aleasa va acentua o anumita culoare a tricoului, a camasii sau a hainei. Cravatele subtiri sunt asociate cu tinutele mai elegante, dar cel mai important este materialul acestui accesoriu: trebuie sa fie, invariabil, matasea. Un ceas casual sau sport va strica o tinuta eleganta, chiar si una office, in timp ce alegerea cea mai sigura a culorii pentru curea este negrul.

Alege-ti cu grija parfumul

Sa iei o decizie cu privire la parfumul cel mai bun pentru un anumit eveniment este, probabil, cea mai subiectiva parte din procesul de alcatuire a tinutei. Daca si tu esti de parere ca un parfum se poarta, exact ca hainele, cu siguranta iti doresti tot ce este mai bun. La fel cum garderoba ta trebuie sa fie cat mai diversa, si colectia de parfumuri are nevoie de varietate. In caz contrar, te vei obisnui rapid cu parfumul tau si nici nu il vei mai percepe. Calitatea si persistenta unui parfum original nu pot fi imitate, asa ca nu ai niciun motiv sa alegi produse contrafacute.

Cele mai multe parfumuri sunt disponibile in versiuni de zi, de seara, florale sau dulci. Este ideal sa tii cont de aceasta clasificare inainte de a le pulveriza, pentru a te bucura firesc de aroma preferata, fara sa-i deranjezi pe cei din jurul tau. Un truc pentru a te asigura ca raspandesti discret miresme placute este sa aplici maximum doua picaturi, imediat dupa baie, la uscarea parului. In cazul in care iti place atat de mult un parfum incat l-ai folosi si la serviciu, si la un eveniment de seara, alege apa de parfum pentru cea de-a doua ocazie.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Cauta texturi cat mai inspirate

Iti plac hainele in dungi sau cu imprimeuri? Cine nu adora sa rupa ritmul monoton al culorilor uni, macar de cateva ori pe luna? Mai important decat sa iesi in evidenta este sa iti alcatuiesti corect tinuta, nu doar in raport cu multitudinea criteriilor estetice, ci mai ales cu un bun-simt care ar trebui sa predomine in toate alegerile tale.

Dungile orizontale inguste se potrivesc de minune cu un corp foarte subtire, dar asta nu inseamna ca nu ai voie sa le alegi, oricare ar fi conformatia ta, cat timp materialul ales este de calitate. Un costum masculin trebuie sa fie confectionat din stofa sau din lana moale, iar daca nu vrei sa mergi pe o textura uniforma, poti alege texturi precum carourile sau dungile.

Marimile hainelor, cat mai pe masura ta

Daca vrei sa iti pui in valoare atuurile, alege sa asortezi corect hainele, in functie de croiala lor. De exemplu, o bluza larga se potriveste cu o fusta creion sau cu o pereche de pantaloni drepti. In acelasi timp, o fusta evazata va cere o bluza sau o camasa croita pe linia corpului.

Citeste si:
Cum să alegi un parfum: sfaturi pentru a cumpăra un parfum de damă...
Cum să alegi un parfum:...

Pentru sacoul barbatesc, regula de aur este ca manseta trebuie sa fie cu pana la un centimetru si jumatate mai scurta decat cea a camasii. Lungimea pantalonilor este decisa de largimea lor, cele doua dimensiuni fiind direct proportionale, iar tivul nu trebuie sa atinga podeaua.

Cauta adecvare la fiecare context

Daca dress code-ul evenimentului pentru care te pregatesti este formal sau black tie, tinuta pe care o vei adopta nu poate fi negociata. In acest caz, femeile vor purta rochii de gala, cu fuste pana la pamant, asortate cu bijuterii pe masura unei ocazii fastuoase. Daca vei alege o rochie mai scurta, va trebui sa gasesti o varianta deopotriva eleganta si simpla.

Pentru barbati, exista o singura optiune. Costumul negru si camasa alba vor fi insotite intotdeauna de o cravata sau de un papion. Fie ca optezi pentru un rever de tip ascutit sau varianta clasica, nu vei gresi daca vei alege unul din matase.

Citeste si:
Denise Rifai, desființată de Iulia Albu. Ținuta prezentatoarei nu a...
Denise Rifai, desființată de...

Cu sfaturile de mai sus, vei avea toata siguranta ca te vei numara printre cei mai bine imbracati invitati ai unui eveniment important. Fie ca este vorba despre un eveniment de familie, fie de o gala business, vei reusi sa iesi in evidenta in mod pozitiv, printr-o prezenta distinsa si potrivita in context.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.