Social 30 Martie 2019 10:19
Un gard electric a fost montat miercuri in jurul Spitalului de Urgenta din Miercurea Ciuc, pentru a tine la distanta ursii care au venit de mai multe ori in curtea unitatii medicale.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, gardul a fost montat pe o lungime de 600 de metri si dispune de panouri de avertizare, deocamdata in limba romana, dar urmeaza sa fie instalate si in limba maghiara.

In spatele spitalului, panourile de avertizare se afla montate la fiecare 50 de metri, iar in jurul curtii din fata - mai frecventata de pacienti si personal - la fiecare 40-50 de metri.

Executantul lucrarii este o firma din localitatea Sansimion, care raspunde si de mentenanta instalatiei

Conform administratorului firmei, Sándor Előd, amperajul din instalatie nu pune in pericol viata oamenilor sau a animalelor si nu cauzeaza rani.

Experienta firmei de specialitate arata ca gardul electric tine departe ursii, animalul se sperie de impulsurile electrice si nu se mai intoarce in locul respectiv.

"Montarea gardului electric a costat 2.600 de lei si a fost necesara pentru ca in curtea spitalului au patruns cu regularitate ursi. Nu au cauzat incidente, dar pentru protectia pacientilor si a personalului a fost necesara aceasta masura de precautie", a precizat dr. Konrád Judit, managerul spitalului, citata in comunicatul mentionat.

Conducerea spitalului roaga pacientii si personalul spitalului sa fie precauti in apropierea gardului electric.

Mai multi ursi au fost vazuti in zona din apropierea Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc, in majoritatea situatiilor animalele fiind alungate de catre echipaje de jandarmi.

Luna trecuta, un urs care a ajuns de mai multe ori in zona din apropierea spitalului si care a intrat in mai multe curti a fost impuscat de vanatori, dupa ce Ministerul Mediului a aprobat extragerea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.