Social 28 Martie 2019 14:41
Facebook a decis sa interzica pe platformele sale, inclusiv Instagram, continuturile de sustinere a "nationalismului alb" si "separatismului alb" , explicand ca aceste concepte sunt 'profund legate' de grupurile organizate care promoveaza ura, transmit AFP si DPA.

Noua politica va incepe sa fie aplicata de saptamana viitoare, scrie Agerpres.

Chiar daca Facebook incerca deja sa elimine asa numitele teze ale 'suprematiei', 'nu aplicam acelasi rationament "nationalismului alb" si "separatismului alb", pentru ca ne gandeam la concepte de nationalism sau separatism in sens mai larg, precum mandria (de a fi) american si separatismul basc, care sunt parti foarte importante ale identitatii oamenilor', a explicat Facebook intr-un comunicat.

"In ultimele trei luni, discutiile noastre cu membri ai societatii civile si universitari care sunt experti in relatii interrasiale din intreaga lume au confirmat ca nationalismul alb si separatismul alb nu pot fi separate cu adevarat de doctrina suprematiei albilor si de grupurile organizate care promoveaza ura", a adaugat Facebook, precizand, de asemenea, ca va actiona pentru a identifica mai bine si a inlatura ura de pe platformele sale.

"De acum inainte, oamenii vor avea in continuare dreptul sa-si arate mandria fata de mostenirea lor etnica, dar nu noi vom mai tolera apologia sau sustinerea fata de nationalismul alb si separatismul alb", mai precizeaza reteaua de socializare.

Compania nu a legat acest anunt de niciun eveniment anume, dar el survine la 12 zile dupa masacrul comis in doua moschei din Christchurch, Noua Zeelanda, de un australian, care a difuzat pe Facebook imagini in direct ale atacului. Compania americana a fost criticata ulterior pentru faptul ca nu a eliminat mai devreme acest material.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.