Yuppy 27 Martie 2019 15:36
Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a declarat, miercuri, ca actiunea de "ghilotinare" a cablurilor aeriene de comunicatii a fost benefica pentru oras, in timp ce OPC Timis ii cere primarului aviz psihologic pentru munca la inaltime si anunta amenzi mari pentru primarie.

"Eu stiu ca am facut un lucru bun pentru Timisoara, care e si apreciat ca atare. S-a vazut inclusiv in sondajul pe care l-am realizat pe facebook, ca din sase mii de cetateni care au raspuns foarte prompt, circa cinci mii patru sute spun ca este un lucru foarte bun. Eu stiu ca sunt pericole de surpare a unor stalpi, care ar putea sa aiba consecinte tragice datorita poverii pe care o reprezinta cablurile de pe ele", a afirmat primarul Robu, intr-o declaratie de presa, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, seful OPC Timis, Sorin Claudiu Susanu, a declarat tot miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca "este halucinant ca responsabili ai primariei Timisoara nu au putut face dovada ca au fost notificati consumatorii afectati si nu se cunoaste numarul consumatorilor afectati de aceasta masura. (...). Primaria nu a justificat ca avea dreptul sa efectueze o astfel de actiune. Vorbim de munca sub curent slab, de munca la inaltime. Primarul trebuie sa aduca avizul psihologic pentru munca la inaltime".

Primarul Nicolae Robu spune insa ca solicitarea OPC a avizului psihologic pentru munca la inaltime denota foarte limpede "o preocupare care are alt comandament decat binele orasului" si a precizat ca nu exista nicio plangere de la consumatori ca au fost afectati.

"In acest caz, pe cine protejeaza domnul director? Ca dansul a cerut operatorilor, eu stiu de la operatori, sa le ceara clientilor sa depuna plangeri. Asa se exercita o astfel de functie? Vom face ca toate cablurile din Timisoara sa ajunga in subteran. Exista retele pentru asa ceva, a fost o minciuna ordinara ca asta e cauza pentru care nu au fost duse cablurile, ca nu exista retele. E plin orasul de astfel de retele, sunt pe sute de kilometri. Pe majoritatea strazilor exista tubulatura, nu e nicio scuza", a detaliat Nicolae Robu.

Nicolae Robu: Operatiunea "ghilotina" are acoperire legala

Edilul a subliniat ca operatiunea "ghilotina" are acoperire legala, fiind asigurat de responsabilii primariei ca "s-au facut toate notificarile de rigoare si drept urmare e justificata o astfel de interventie in forta inclusiv sub aspect legal". "Un singur lucru imi pot reprosa, faptul ca nu am stiut ca a doua zi este acea simulare de proba de bacalaureat. Nu eu am fost marele taietor, asa cum s-a reflectat, eu am taiat doar un cablu. Am vrut sa dau un semnal de hotarare a noastra, de a recurge inclusiv la astfel de interventii pe care nu le dorim, evident", a mai adaugat Nicolae Robu.

Citeste si:
Fostul primar al Timişoarei, infectat cu Covid-19: „Chiar nu e de...
Fostul primar al Timişoarei,...

Seful OPC Timis, Sorin Claudiu Susanu, a mai mentionat ca reprezentantii primariei risca amenzi de pana la 100 de mii de lei si ca vor fi solicitate despagubiri pentru consumatorii afectati.

"Noi vom solicita inclusiv despagubiri pentru consumatori, pentru ca ei au platit si trebuia sa beneficieze de servicii. Masurile i se vor aplica chiar si domnului primar (...) Cercetarile au inceput a doua zi dupa actiune, iar controlul vizeaza primaria, ca institutie. Primarul a desfasurat o activitate in numele unei institutii. Noi am facut solicitari catre Primaria Municipiului Timisoara, care sunt extinse catre persoana care a realizat anumite lucrari. Dansul, punctual, a taiat acele cabluri; ar fi trebuit sa aiba calitatile si forma legala de a face acest lucru", a mai afirmat Sorin Claudiu Susanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.