Social 27 Martie 2019 11:31 de Clara Vacaru
Aproape opt din 10 adolescente din Marea Britanie afirma ca presiunea exercitata in social media este unul dintre principalele motive pentru tulburarile mintale care afecteaza aceasta categorie de varsta, potrivit unui nou sondaj, relateaza joi Press Association.

Acelasi numar (79%) afirma ca adultii nu inteleg presiunile pe care ele le resimt in social media, informeaza Agerpres.

Sondajul, realizat pe teritoriul Marii Britanii de Shout, o revista de lifestyle destinata fetelor cu varsta cuprinsa intre 11-14 ani, a constatat ca cele mai multe persoane chestionate au afirmat ca au suferit stari de anxietate, stres si s-au simtit sub presiune pentru a obtine like-uri si followers pe social media.

Mai mult de opt din 10 tinere (84%) au spus ca presiunea de a se conforma unor anumite standarde de infatisare este una dintre principalele cauze ale tulburarilor mintale in randul adolescentelor.

Majoritatea persoanelor chestionate au declarat ca ele considera personalitati precum autoarea JK Rowling ca fiind modele de urmat, in timp ce vedete TV precum Kim Kardashian si Kylie Jenner sunt considerate modele negative.

De asemenea, aproape doua treimi (64%) dintre adolescentele chestionate au afirmat ca simt ca nu exista suficient sprijin pentru sanatatea mintala a tinerilor.

Cu toate acestea, 92% dintre adolescente au declarat ca sunt multumite de relatiile lor familiale, 94% sunt multumite de locuinta lor si acelasi numar s-au declarat multumite de lucrurile pe care le au in viata lor.

Sondajul a fost realizat in randul a 286 de adolescente cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.