Social 26 Martie 2019 13:51 de Clara Vacaru
Copilul batut de preot pentru ca a refuzat sa se inchine la ora de Religie a facut Botosani comotie cerebrala si a fost internat in spital. Parintii copilului il acuza pe preot ca a fugit din clasa si ca nu i-ar fi oferit ajutor fiului lor.

Parintii copilului de 11 ani spun ca preotul a plecat din clasa dupa ce l-a batut pe elev: „Mana dreapta era plina de sange, s-a dus fuga la baie, s-a spalat si a fugit fara ca sa acorde un ajutor copilului. Le-a spus copiilor ca daca nu va cumintiti, patiti toti ca el”, a precizat tatal copilului, conform observator.tv.

Elevul a incercat sa ajunga acasa dupa ce a fost batut, dar s-a prabusit in fata scolii. Medicii spun ca baiatul a suferit un traumatism cranian acut si comotie cerebrala.

Preotul acuzat de violente s-ar fi enervat ca elevul nu era atent la ora de religie. Copilul este de religie penticostala. "L-a izbit cu capul de perete. L-a luat de urechi si l-a tinut asa nu stiu cate minute si l-a izbit cu capul de perete", a declarat mama copilului, potrivit libertatea.ro.

Faptele de care este acuzat preotul sunt analizate acum de scoala, Politie, dar si de Biserica. „Sanctiunile pot fi de la avertisment, diminuarea salariului pe o perioada determinata, cu un anumit procent, pana la incetarea raporturilor de munca in cadrul institutiei”, a explicat Ciprian Manolache, purtator de cuvant ISJ Botosani.

Daca se va dovedi ca preotul a folosit violenta, Biserica ii va retrage binecuvantarea primita pentru a preda in scoala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.