Social 24 Martie 2019 13:07
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a spus despre rezultatele simularii pentru Evaluarea Nationala ca au fost teribil de nemultumitoare, fiind un semnal de alarma.

"Nu as putea sa spun ca sunt multumitoare rezultatele, daca acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare ca e nemultumitor, au promovat adica au luat note mai mari de 5.

Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemultumitoare, e un semnal de alarma. In ceea ce priveste rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat peste 5, au luat, de fapt, intre 5 si 7. Acesta e al doilea motiv de nemultumire, sunt note mici", a spus Andronescu, potrivit Digi24.

Ministrul a adaugat ca au primit nota 10 doar 11 copii

Totodata, rezultatele la au fost mai bune la romana, decat la matematica, unde doar 36% dintre elevi au putut lua peste 5.

"Strigatul meu e o rugaciune catre profeosorii de matematica, sa completeze lacunele. Rezultatele cele mai bune sunt in Bucuresti – 70% promovabilitatea - si in judetele care mereu obtin rezultate bune", a adaugat ministrul Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.