Social 22 Martie 2019 11:44
Peste 1.500 de sindicalisti ai grefierilor reuniti in patru sindicate si o asociatie profesionala, carora li s-au alaturat sindicalisti de la Federatia Publisind si de la Blocul National Sindical, protesteaza, vineri, in Piata Victoriei, pentru conditii mai bune de munca.

Grefierii sunt nemultumiti de volumul mare de activitate si cer suplimentarea schemelor de personal si elaborarea unui nou statul al profesiei, care sa recunoasca atributiile efective ale grefierilor. Acestia mai cer regulamente interne care sa corespunda realitatilor din instante si parchete, ”transpuse intr-o salarizare corespunzatoare, dar, mai ales, unitara”, scrie Mediafax.ro.

Protestatarii stransi in Piata Victoriei au steaguri, fluiere si vuvuzele, dar si pancarte pe care si-au scris revendicarile.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a anuntat ca, la ora 12.00, o delegatie va intra in sediul Guvernului pentru discutii si pentru a prezenta din nou revendicarile.

Grefierii anunta ca vor continua oricum lupta sindicala, iar din 18 martie nu vor mai presta munca suplimentara. Potrivit estimarilor facute chiar de catre ei, in zece zile activitatea instantelor va fi blocata.

Mitingul este organizat de Sindicatul National al Grefei Judiciare (SNGJ) Dicasterial, alaturi de care participa sindicalisti de la SindJust Bihor, Sindicatul Grefierul Alba si Sindicatul Dreptatea Vrancea, afiliate la Federatia Publisind, care reprezinta 75% din totalul personalului auxiliar de specialitate si conex din instante si parchete, la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.