Social 20 Martie 2019 08:41
Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) organizeaza, miercuri, un protest in Piata Victoriei din Bucuresti, reclamand ca mult asteptatele Ordonante de Urgenta in domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare.

UPDATE 12:27 - Manifestantii striga "Jos evaziunea fiscala" si "Jos pirateria" si afiseaza mesaje precum: "Stop transportului ilegal", "Stop pirateriei", "Dorim doar eliminarea sintagmei ‘in mod repetat’ din Legea 38/2003".

"Daca la prima sedinta de Guvern, de saptamana viitoare, cererile noastre nu sunt pe ordinea de zi, oprim transportul de tot", a afirmat Florin Bocai, vicepresedintele FORT.

"Dupa alte doua saptamani, mult asteptatele Ordonante de urgenta in domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federatia Operatorilor Romani de Transport - F.O.R.T. considera ca sectorul de activitate in cauza nu s-a mai intalnit niciodata cu un asemenea moment, ce risca sa blocheze iremediabil transportul rutier national si judetean de pasageri. Solicitarile membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse in fundamentarea celor doua acte normative blocate acum la nivel guvernamental, in principal din cauza acelorasi grupuri de interese ce incearca sa foloseasca legislatia pentru propriul interes si buzunar", au transmis transportatorii, potrivit News.ro.

Protestul FORT a fost autorizat de Primaria Capitalei si este programat sa inceapa la ora 8.30.

Brigada Rutiera a Capitalei a inceput deja reconfigurarea traficului pentru buna desfasurare a protestului. Restrictiile vor fi valabile pana la ora 15.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.