Social 14 Martie 2019 13:07
Adela Petre, detinatoare a titlului UNESCO de "Tezaur Uman Viu", a murit in noaptea de miercuri spre joi la varsta de 90 de ani, dupa o activitate de aproape 70 de ani.

"O veste foarte trista, Doamna creatiei populare buzoiene si romanesti a murit. A fost om de valoare, a promovat cu mare demnitate traditiile locale si nationale si a format zeci de tinerii mesteri populari si a primit cu modestie in 2017 titlul de Cetatean de onoare al judetului Buzau", a declarat presedintele CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu, potrivit Hotnews.ro.

Adela Petre era membru al Academiei Artelor Traditionale din Sibiu, iar in 2002 a primit Medalia Nationala "Serviciul Credincios", clasa a III-a, pentru "crearea si transmiterea cu talent si daruire" a unor opere artistice semnificative pentru civilizatia romaneasca si universala. Zece ani mai tarziu, in 2012, a primit si titlul de "Tezaur Uman Viu" din partea UNESCO.

Cunoscuta creatoare de arta populara din par de capra s-a nascut pe 10 iunie 1929 in satul Valea Sibiciului, comuna Patarlagele, judetul Buzau si de-a lungul celor aproape 70 de ani de activitate a cunoscut toti presedintii Romaniei, dar si mari personalitati cum ar fi Hillary Clinton, Laura Bush, Angela Merkel sau Jill Biden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.