Social 12 Martie 2019 10:07
World Wide Web (www), internetul modern, implineste marti 30 de ani.

Fizicianul britanic Tim Berners-Lee a inventat World Wide Web in timp ce lucra la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare; Geneva), la data de 12 martie 1989.

Potrivit Wikipedia, www reprezinta totalitatea site-urilor / documentelor si informatilor de tip hipertext legate intre ele, care pot fi accesate prin reteaua mondiala de Internet.

Initial, reteaua a fost conceputa si dezvoltata pentru a asigura nevoia de partajare automatizata de informatii intre savantii de la universitatile si institutele de cercetare, scrie Stiripesurse.ro.

Reteaua a fost deschisa catre publicul larg pe 23 august 1991

Arpanet a prefigurat internetul. Creata in Statele Unite, prima retea care a conectat calculatoare la distanta a fost realizata in 1969. In acea epoca, numeroase investitii erau facute de Departamentul de Aparare al Statelor Unite, pentru a contracara actiunile marelui inamic - fosta U.R.S.S. Obiectivul acestui proiect era dezvoltarea unei retele electronice, care permite mai multor centre de cercetare americane sa comunice cu reprezentantii armatei Statelor Unite. Astfel s-a nascut sistemul care a prefigurat baza transferului de date pe internet.

Arpanet a fost creat de informaticianul american Robert Taylor

Intr-o scrisoare publicata luni, Berners-Lee a semnalat oportunitatile create de web, care permite grupurilor marginalizate sa aiba o voce si face viata cotidiana mai simpla. Insa el a avertizat ca "de asemenea, a creat oportunitati pentru escroci, a dat o voce celor care propaga ura si face ca tot felul de infractiuni sa fie mai usor de comis".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.