Social 11 Martie 2019 11:54 de Clara Vacaru
Meteorologii estimeaza, pentru urmatoarele patru saptamani (11 martie - 8 aprilie), valori termice peste mediile perioadei, la nivelul intregii tari, in timp ce, la capitolul precipitatii, acestea se anunta excedentare in a doua parte a lunii martie, reiese din prognoza de specialitate, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In intervalul 11 - 18 martie, valorile termice vor fi usor mai ridicate decat cele specifice acestei perioade, in cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales in regiunile din estul tarii. Pe de alta parte, regimul pluviometric va fi excedentar in regiunile sudice si in cele intra-carpatice, dar mai ales in zona Muntilor Apuseni si in nord-vestul teritoriului. In estul si nord-estul teritoriului cantitatile de precipitatii vor fi, in general, apropiate de cele normale ale perioadei.

In saptamana 18 - 25 martie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decat normalul perioadei, la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile estice. In acelasi timp, cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada.

Totodata, pe durata saptamanii 25 martie - 1 aprilie, valorile termice se vor situa, in general, in jurul celor normale pentru acest interval, in cea mai mare parte a teritoriului. La nivelul precipitatiilor, prognoza de specialitate releva ca acestea vor fi usor deficitare in regiunile vestice si nord-vestice, si apropiate de cele normale ale saptamanii, in rest.

In prima saptamana a lunii aprilie (1 - 8 aprilie), valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada, in intreaga tara. In plus, cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi deficitare in regiunile intra-carpatice si apropiate de cele normale ale saptamanii, in restul teritoriului.

Estimarile meteorologice pentru patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata. ANM precizeaza ca fenomenele meteo extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.