Social 11 Martie 2019 11:30 de Clara Vacaru
Autoritatile turce au retinut peste 500.000 de persoane dupa puciul esuat din 2016 pentru presupuse legaturi cu clericul islamist Fethullah Gulen, a declarat duminica ministrul turc de interne Suleyman Soylu, potrivit DPA.

"Un total de 511.000 de membri FETO au fost retinuti de la 15 iulie 2016. "Numarul celor aflati inca in arest este de 30.821", a spus Soylu, citat de agentia nationala de stiri Anadolu la Ankara, folosind un acronim guvernamental pentru reteaua lui Gulen.

Soylu ii acuza pe Gulen, care este stabilit in SUA, si miscarea sa ca s-ar fi aflat in spatele tentativei de lovitura de stat a unei factiuni din armata.

Guvernul turc considera miscarea lui Gulen ca fiind organizatie terorista si a arestat mii de persoane cu presupuse legaturi cu miscarea si cu Gulen insusi. Clericul autoexilat, un fost aliat devenit inamic al presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, neaga acuzatiile.

Autoritatile continua sa retina aproape zilnic persoane suspectate de legaturi cu Gulen, in armata sau in diverse institutii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.