Social 6 Martie 2019 15:52
Expunerea la stereotipuri de gen in copilarie poate avea consecinte negative la maturitate, pentru femei si barbati, potrivit unui studiu, relateaza miercuri Press Association.

Cercetarile facute de Societatea Fawcett au aratat ca jumatate dintre adulti au estimat ca optiunile lor asupra carierei au fost constranse si aproape tot atatia au afirmat ca relatiile personale au fost afectate.

Jumatate dintre femei au declarat ca stereotipurile de gen au avut un impact negativ asupra celor care au grija de gospodarie.

Un studiu efectuat in randul a 1.000 de adulti sugereaza ca tinerele femei sunt probabil cele mai afectate in ceea ce priveste optiunile privind cariera, scrie Agerpres.

"Stereotipurile de gen ne trag inapoi. Sunt baieti care nu-si pot exprima emotiile, devin agresivi, au rezultate slabe la scoala si fac parte dintr-o cultura a masculinitatii toxica care considera ca violenta este un lucru normal", a declarat Sam Smethers, director executiv al Societatii Fawcett.

"Sunt fete cu stima de sine scazuta si care au probleme cu imaginea corpului lor. Una din cinci fete cu varste de 14 ani isi face rau singura", a mai spus el.

"Exista o piata a muncii puternic segregata, unde doar 8% din stagiarii Stem (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) sunt femei"
, a adaugat Sam Smethers.

"Stereotipurile de gen sunt la originea tuturor acestor aspecte. Trebuie sa intelegem provocarea pentru a o schimba", a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.