Social 1 Martie 2019 09:46
Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea de sesizare a CCR in procesul in care MApN cere anularea decretului de prelungire a mandatului al lui Nicolae Ciuca de sef al Statului Major al Apararii.

"Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale, invocata din oficiu. Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 39 alin. 5 din Legea nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale. Proroga dezbaterile si pronuntarea asupra celorlalte exceptii ridicate de parti in cursul judecatii pentru urmatorul termen de judecata. Fixeaza termen pentru continuarea judecatii asupra fondului cauzei la data de 12 martie 2019, ora 14,00. Definitiva", se arata in decizia instantei, potrivit stirileprotv.ro.

Sesizarea a fost facuta in cadrul procesului in care Ministerul Apararii Nationale solicita anularea decretului semnat de presedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul sefului Statului Major al Apararii, Nicolae Ciuca.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciuca ca sef al Statului Major al Apararii, dupa ce a respins in sedinta CSAT propunerea facuta de MApN pentru aceasta functie. Ulterior, premierul Viorica Dancila si ministrul Apararii, Gabriel Les, au acuzat ca seful statului nu a avut baza legala, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.