Fostul tenisman Ilie Nastase a fost condamnat, miercuri, la 9 luni si 10 zile de inchisoare cu suspendare, dupa ce a refuzat recoltarea de probe biologice cand a fost oprit de politistii de la Brigada Rutiera.

Judecatoria sectorului 1 a stabilit ca Ilie Nastase se face vinovat de cele doua acuzatii pentru care a fost trimis in judecata de procurorii bucuresteni.

Astfel, acesta a primit 8 luni de inchisoare cu suspendare pentru refuz de recoltare de probe si 4 luni de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul avand dreptul de a conduce suspendat. Judecatorii au contopit cele doua pedepse si au stabilit ca Ilie Nastase sa o execute pe cea mai grea, cea de 8 luni, pe care au majorat-o cu o luna si 10 zile.

Judecatorii au mai stabilit ca termenul de incercare sa fie de doi ani de zile, perioada in care fostul tenisman este obligat sa respecte mai multe conditii stabilite de instanta in baza legii.

Decizia de miercuri nu este definitiva si poate fi contestata de toate partile din proces, caz in care dosarul va ajunge la instanta superioara.

Ilie Nastase, scandal dupa ce a fost prins baut la volan

Pe 25 mai 2018, in jurul orei 4:45, pe Soseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, politistii Brigazii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Nastase. Intrucat acesta se afla intr-o vizibila stare de ebrietate, fostului tenisman i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul alcooltest, moment in care acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii politistilor, motiv pentru care a fost incatusat si condus la sediul INML pentru recoltare de probe biologice.

Ilie Nastase a refuzat sa ii fie recoltate probe biologice si a fost dus la sediul Brigazii Rutiere, unde i-a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si pentru refuz de recoltare de probe biologice.

In aceeasi zi, la cateva ore distanta, Ilie Nastase a fost prins din nou de politisti, de aceasta data in timp ce conducea fara permis un scuter.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.