Judecatorii din Tribunalul Cluj au anuntat ca vor suspenda activitatea judiciara timp de o saptamana incepand de luni, 25 februarie 2019.

UPDATE 15:15 - Alte patru parchete au decis sa-si suspende activitatea.

Astfel, in afara de Tribunalul Cluj, si Parchetul Tribunalului Brasov, Parchetul Tribunalului Bucuresti, Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti si Parchetul de pe langa Tribunalul Arges au decis sa isi suspende activitatea timp de o saptamana in semn de protest.

Demersul vine dupa ce Guvernul a adoptat OUG 7/2019 care modificat Legile Justitiei. Adoptarea acestui act normativ a iscat o reactie in lant a magistratilor din tara si a scos la iveala mai multe nemultumiri ale magistratilor, privind modificarile facute de coalitia PSD-ALDE la Legile Justitiei si la Codurile Penale, scrie Ziare.com.

Anuntul ca activitatea Tribunalului Cluj urmeaza sa fie suspendata saptamana viitoare a fost facut de judecatorul Cristi Danilet, fost membru CSM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.