Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori si strat nou de zapada, intensificari temporare ale vantului, racire accentuata, precum si un cod galben de viscol la munte si intensificari sustinute ale vantului in Banat, Crisana, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei.

De vineri de la ora 14:00 pana sambata la ora 16:00, "se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a tarii. Acestea vor fi mixte in Transilvania si mai ales sub forma de ninsoare in zonele montane, moderate cantitativ in Carpatii Meridionali, unde se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

In Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, la inceput vor fi ploi, care se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare. Vantul va prezenta intensificari temporare, cu rafale de 45...55 km/h. Local se va forma ghetus.

Vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta data, geroasa noaptea si dimineata, mai ales in regiunile nordice si centrale.

Vremea se va mentine rece pana luni", se arata in informarea meteo.

Cod galben de vant si viscol

De vineri de la ora 16:00 pana sambata la aceeasi ora, "in Banat, Crisana, Muntenia, Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 55...65 km/h si izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii", arata meteorologii.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.