Guvernul a adoptat marti ordonanta de urgenta privind majorarea alocatiilor copiilor, masura urmand sa se aplice incepand cu data de 1 a lunii urmatoare intrarii in vigoare a legii bugetului, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

"Guvernul a adoptat prin ordonanta de urgenta majorarea alocatiilor copiilor. (...) 300 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau pana la 3 ani in cazul copiilor cu dizabilitati, 150 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, precum si pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani si urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestor cursuri. De asemenea, alocatia va fi de 300 de lei si pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani in cazul celor cu dizabilitati", a spus Nelu Barbu, la finalul sedintei de Guvern.

Intrebat ce prevede OUG in privinta datei de intrare in vigoare a masurii de majorare a alocatiilor, purtatorul de cuvant al Executivului a precizat: ''Guvernul isi doreste ca alocatiile pentru copii sa fie majorate cat mai rapid si suntem pregatiti pentru a fi majorate de la 1 martie, insa, in actul normativ a fost facuta precizarea expresa a faptului ca actul normativ intra in vigoare incepand cu data de 1 a lunii urmatoare intrarii in vigoare a legii bugetului de stat pentru anul 2019".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.