Presedintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat de la conducerea institutiei, intentia sa fiind sa candideze la alegerile europarlamentare, pe listele ALDE.

"Vineri mi-am inaintat demisia de la AEP, urmand sa mai raman in functie inca doua saptamani. Demisia devine efectiva pe 28 februarie", a declarat Barbu pentru G4Media.ro, citat de News.ro.

Interimatul la conducerea AEP ar putea fi preluat de vicepresedintele Zsombor Vajda. Potrivit unor surse politice ar putea fi vorba despre un interimat foarte scurt, numirea anoului presedinte urmand sa fie facuta rapid.

Trezorierul PSD, Mircea Draghici, care a anuntat ca isi retrage candidatura pentru postul de ministru al Transporturilor, ar putea fi propus, potrivit unei variante de lucru din cadrul coalitiei, pentru postul de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP) im conditiile in care Daniel Barbu ar urma sa primeasca un loc eligibil pe lista ALDE la alegerile europarlamentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.