Magistratiii instantei supreme ar urma sa inceapa luni judecarea apelului in dosarul privind angajarile fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.

UPDATE 10:35 - Liviu Dragnea a anuntat instanta suprema ca vrea sa fie audiat. Un nou termen, pe 18 martie.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat, prin intermediul avocatilor, la termenul de luni ca vrea sa dea declaratii in fata judecatorilor. Si procurorii DNA au cerut audierea, potrivit Mediafax, citat de Hotnews.ro.

In ultimele luni, magistratii au dispus amanari la cinci termene de judecata in dosarul liderului PSD, in conditiile in care a fost contestata inclusiv la Curtea Constitutionala formarea acestor completuri, care au fost trase la sorti de mai multe ori, iar procesele au fost blocate, scrie Hotnews.ro.

Dosarul lui Liviu Dragnea este judecat de Completul 2 de cinci judecatori, format din judecatoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera si Rodica Aida Popa.

In urma unei decizii a Curtii Constitutionale, mai multi condamnati au depus contestatii in anulare in cazul sentintelor pronuntate de completurile de 5 judecatori. Astfel, in ultimele luni au obtinut decizii de suspendare a executarii pedepselor condamnati celebri precum fostul ministru al Dezvoltarii Elena Udrea, fosta sefa a DIICOT Alina Bica, incarcerate in Costa Rica, fostii ministri Dan Sova si Constantin Nita, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, fostul sef ANAF Serban Pop si omul de afaceri Horia Simu. Toti au fost pusi in libertate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.