Politistii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, au dispus inceperea urmaririi penale in rem intr-un dosar privind savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, vizand o diploma de licenta de la o facultate de medicina din Romania care ar fi fost falsificata, detinuta de o femeie de 33 ani din Galati, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), Gabriela Costin.

Femeia de 33 ani, din Galati, a solicitat anul trecut, unui birou autorizat, traducerea si legalizarea mai multor documente, printre care si diploma de licenta respectiva, dar reprezentantii biroului au avut suspiciuni privind autenticitatea documentelor si au sesizat politia.

"Sesizarea a fost facuta in septembrie 2018 de un reprezentant al unui birou de traduceri legalizate din municipiul Galati, birou la care s-ar fi prezentat o femeie de 33 de ani din municipiu si ar fi solicitat traducerea mai multor documente, printre care o diploma de licenta eliberata de o facultate de medicina din cadrul unei universitati bucurestene. Avand suspiciuni asupra autenticitatii diplomei, biroul respectiv a sesizat politia. In urma sesizarii, politistii au intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, dosar in care a fost dispusa inceperea urmaririi penale in rem, in care se efectueaza cercetari sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati", a precizat Gabriela Costin, scrie Agerpres.

Conform unor surse judiciare, intre documentele suspectate a fi falsificate s-ar afla si o adeverinta eliberata de Colegiul Medicilor Galati, prin care se atesta ca titulara diplomei este medic cu drepturi depline.

Vicepresedintele Colegiul Medicilor Galati, Mihai Polinschi, a declarat ca asociatia nu a eliberat un astfel de document pe numele persoanei implicate.

"La nivelul Colegiului Medicilor din judetul Galati s-au verificat bazele de date ale medicilor, atat baza veche, cat si baza noua, si nu figureaza nicio persoana cu numele mentionat, deci de la noi nu s-au eliberat nici copii, nici adeverinte de libera practica. S-au verificat si celelalte arhive cu privire la eliberarea altor adeverinte sau a altor acte pe acest nume si nu exista nicio inregistrare pe acest nume. Probabil ca documentul prezentat si care am inteles ca ar fi cu antetul Colegiului Medicilor Galati este un fals. Diplomele sunt mai greu de falsificat, dar o adeverinta este mai usor de falsificat, avand in vedere ca nu are decat un antet, o stampila si o semnatura. Este prima data cand auzim despre aceasta ancheta, probabil ca urmeaza sa ne contacteze si sa eliberam o hartie oficiala", a spus Polinschi.

Citeste si:
Atacuri cu drone la graniță: alertă în Galați și Tulcea. MApN...
Atacuri cu drone la graniță:...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.