Fostul tenismen Ilie Nastase va fi nevoit sa munceasca in folosul comunitatii, dupa ce a recunoscut acuzatiile in procesul in care era acuzat de refuzul de a se supune la recoltarea de probe biologice si conducerea unui vehicul pe drumurile publice, in ciuda faotului ca avea permisul suspendat.

Daca era gasit vinovat, Ilie Nastase risca pana la 6 ani de inchisoare, conform stirileprotv.ro.

"Regret foarte mult situatia. Am si eu o familie, copii si regret"
, a declarat Ilie Nastase, citat de adevarul.ro.

"Este si culpa domnului Nastase si a organelor de politie. A avut o atitudine sincera. A precizat ca nu credea ca savarseste o infractiune ca refuza prelevarea de sange. (...) Legat de-a doua fapta, distanta dintre cele doua fapte este mica. Intre 4 dimineata si 11 cand, a mers la camera de garda pentru ca prezenta leziuni grave care i-ar fi pus viata in pericol. Statuse 3 ore la Mina Minovici (institutul de Medicina Legala, n.r.), stresul post traumatic cauzat de incatusare starea emotionala era de inteles. (...) Nu s-a urcat la volan, a luat scuter pentru ca avea permis de conducere eliberat la Monaco, potrivit caruia avea dreptul sa conduca acel scuter. Nu a stiut ca dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

Nu mi se pare normal ca agentul de politie care trebuie sa previna faptele contraventionale si penale sa decida sa-l urmareasca din spate si sa-l lase sa produca infractiunea. (...) Domnul Nastase a spus ca poate presta o munca neremunerata in folosul comunitatii. Nu a mai fost condamnat la inchisoare. (...) Nu solicitam clementa, dar sa dati posibilitatea sa se indrepte altfel decat cu patarea cazierului. Inculpatul are peste 70 de ani, conduita lui il precede. Prezneta echimoze pe tot trunchiul, cu toate acestea nu a fost tras la raspundere responsabilul. Solicitam amanarea aplicarii unei pedepse pentru ambele fapte, sa stabiliti termen de incercare de 2 ani", a spus avocatul lui Ilie Nastase, conform Mediafax.

Ilie Nastase s-a ales cu dosar penal, dupa ce a fost prins baut la volan si a ramas fara carnet de conducere. Dupa cateva ore de la acest incident, el a fost prins de politisti in timp ce conducea un scuter, a intrat pe contrasens, a depasit linia dublă continuă şi ar fi trecut chiar pe culoarea roşie a semaforului.

Citeste si:
Ilie Năstase a fost prins băut la volan. Ce pedeapsă a primit...
Ilie Năstase a fost prins...

Citeste si: Ilie Nastase, dus incatusat la INML, dupa ce a fost prins baut la volan / VIDEO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.