O femeie de 30 de ani, din judetul Vaslui, a ajuns cu ambulanta la spital, spunand ca este insarcinata si i s-au declansat contractiile pentru nastere. Medicii i-au facut insa investigatii si au constatat ca nu e gravida.

Tanara de 30 de ani s-a intors la inceputul lunii februarie din Germania, iar pe 7 februarie a intrat in travaliu, la domiciului ei din comuna Falciu (judetul Vaslui). A sunat la 112 si a fost transportata cu ambulanta la spitalul "Elena Beldiman" din Barlad, unde a fost preluata de un medic ginecolog. Doctorul a constatat insa ca femeia nu este gravida, cu atat mai putin in travaliu. Convinsa ca trebuie sa nasca, tanara le-a spus cadrelor medicale ca are o "sarcina ascunsa" si ca a fost monitorizata de medicii din Germania, care au confirmat sarcina.

Pentru clarificari, medicii din Barlad i-au facut un set complet de investigatii si teste de sarcina, toate aratand acelasi lucru: nu exista sarcina.

"Am ajuns in tara, venind din Germania, pe data de 5 februarie. Acolo am fost la doctor peste tot, cu dureri de spate si mi s-a spus ca sunt insarcinatã, dar ca am uter septat si copilul nu se vede. Eu le-am spus ca am mai avut aceasta problema la primul copil, in 2011, cand am fost la fel, insarcinatã si am fost dusa la spital sa nasc, iar la control nu s-a vazut copilul. Mi s-a spus ca am chist si m-au operat ca sa-mi scoata chistul si cand colo era un copil, o fetita de 3,4 kilograme.(...) Pe 7 februarie am inceput sã am contractii si am venit la spital la Barlad cu ambulanta. Copilul msca, aveam contractii! M-au dus in sala de nasteri, m-au tinut doua ore in sala de travaliu, mi-au zis ca am uterul fisurat si membranele rupte. Dupã ce au ascultat inima copilului, au zis cã bate, dar m-au dus in salon la ginecologie. A venit apoi doamna doctor Boca, mi-a fãcut si ea tot felul de teste, dar mi s-a spus cã nu sunt gravidã, ci balonata!”, a declarat Andreea T. pentru vremeanoua.ro.

Medic: Pacienta are sarcina inchipuita

Intr-un final, pacienta a fost nevoita sa plece acasa, deoarece medicii au refuzat sa "o opereze". ”Diagnosticul de sarcina a fost infirmat prin examen clinic si ecografic. Pacienta este obeza, gravidã declarativ, cu sarcina urmarita in Germania, declarativ si fara documente asupra ei, sustine ca este gravida conform parerii medicilor din Germania, 60% da, 40 % nu, diagnostic sustinut de prezenta unei secretii mamelonare (de galactoree). Testul de sarcina efectuat la indicatia celor trei medici de garda este negativ. A fost diagnosticatã de noi cu amenoree secundara cauza hipofizala si sarcina inchipuita, motiv pentru care s-a cerut consult endocrinologic si primeste diagnosticul de amenoree secundarã, obezitate, recomandandu-se dozari hormonale specifice unei astfel de situatii. Se instituie in cursul internarii terapie hormonala pentru declansarea ciclului menstrual si antibioterapie si antiinfamator pentru sindromul dureros abdominal”, a explicat medicul Adina Boca, de la Spitalul Municipal de Urgenta Barlad, pentru sursa citata.

Miercuri, 13 februarie, femeia de 30 de ani a plecat la o clinica din Bucuresti pentru cere ajutorul medicilor de acolo, convinsa fiind ca ea urmeaza sa nasca.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.