Potrivit autorilor acestui studiu, care s-a desfasurat intre anii 2000 si 2017 si la care au participat peste 600 de pacienti ai unei clinici specializate in infertilitate, rezultatele sunt surprinzatoare, relateaza Mediafax, citand Bloomberg, potrivit Hotnews.ro.

Specialistii se asteptau sa descopere ca acest drog afecteaza nivelul fertilitatii si numarul spermatozoizilor. In schimb, participantii la studiu care au recunoscut ca au folosit acest drog au prezentat un numar mai mare de spermatozoizi pe mililitru de sperma decat cei care nu au fumat cannabis.

Rezultatele studiului nu implica neaparat faptul ca folosirea acestui drog poate creste sansele de a deveni parinte, spun autorii studiului, dar si alti specialisti care au comentat concluziile cercetarii.

Legatura ar putea fi non-cauzala, respectiv efectul pe care il are hormonul masculin testosteron atat asupra numarului de spermatozoizi, cat si asupra unor comportamente riscante, precum fumatul de cannabis.

cannabis Coordonatorul studiului, profesorul Jorge Chavarro, unul dintre cercetatorii de top din SUA, de la Scoala de sanatate publica Harvard T.H. Chan din Boston, a declarat: "Aceste descoperiri suprinzatoare ne arata cat de putine informatii avem despre efectele cannabisului asupra sanatatii sistemului reproducator si asupra sanatatii in general".

Rezultatele trebuie sa fie interpretate cu prudenta si mai sunt necesare alte studii privind efectele consumului de marijuana, a mai spus acesta.