Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, ca cele circa 1.400 de scoli care au in prezent toaletele in curte vor primi circa 10.000 de euro pentru achizitionarea, pana la finalul anului, de containere moderne, cu baie, ce vor fi montate langa scoala si va fi construit un pasaj pentru a putea trece copiii.
"Pot sa va spun ca sunt inca 1.400 si ceva de scoli care sunt in aceasta situatie neplacuta (cu WC in curte). Pana la final de an este obligatoriu ca toate aceste scoli sa nu mai aiba aceasta situatie. Si cum? Se vor aloca, am facut un program care se lanseaza imediat. Undeva la 10.000 de euro va veni pe fiecare scoala pentru a pune langa scoala respectiva acele containere moderne care sunt prevazute cu partea de baie...Cel putin...Cam asta este suma estimata. Primaria care are grija de scoala va avea aceasta suma.

Vom impune acel format tip sa nu ne trezim cu fel de fel de astfel de achizitii. Lipit de scoala, facem racordul necesar fie la retea de apa, canalizare, daca are, daca nu fosa, si, desigur un pasaj prin care copiii trebuie sa treaca. Daca este o scoala veche undeva intr-o comuna, nu poti sa spargi zidul. Faci un pasaj de trecere pentru ca acel copil care iese sa nu fie plouat, sa stea in frig. Pana la final de an aceste 1.400 de scoli in acest fel pot toate sa fie intr-o situatie corecta
", a explicat Eugen Teodorovici la Antena3, citat de Romaniatv.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.