DIICOT sustine ca banii alocati de Guvern le-ar ajunge doar pentru jumatate din an, iar procurorii spun ca Directia nu poate functiona in aceste conditii.

"Avand in vedere proiectul de buget pentru anul 2019 din care rezulta creditele bugetare aprobate pentru Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in anul in curs si in conformitate cu prevederile art.1 al.2 lit b si art.7 al.6 din Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, aducem la cunostinta opiniei publice, urmatoarele:

Fondurile alocate in proiectul curent de buget nu permit desfasurarea in conditii optime a activitatii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si pun in pericol finalizarea cauzelor penale aflate in curs.

In proiectul de buget pe anul 2019 la Titlul II “Bunuri si servicii” publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, suma alocata pentru D.I.I.C.O.T. este in cuantum de 14.500.000 lei, din care 2.000.000 lei reprezinta fondul de flagrant, conform art. 20 din OUG 78/2016, suma ce nu poate fi utilizata pentru plati de bunuri si servicii.

Avand in vedere faptul ca pentru buna desfasurare a activitatii D.I.I.C.O.T. sunt necesare credite bugetare in suma de aproximativ 1.500.000 -1.600.000 lei/luna, rezulta faptul ca, intr-un an, sunt necesare credite in suma de 18.000.000 -19.000.000lei", se arata intr-un comunicat DIICOT, potrivit Digi24.

O alta cauza care duce la blocarea activitatii institutiei o reprezinta faptul ca, pana la data de 06.02.2019, nu au fost efectuate deschiderile de credite pentru luna ianuarie, desi DIICOT a transmis numeroase solicitari atat ordonatorului principal de credite cat si Ministerului Finantelor Publice. Ca si consecinta, institutia se afla in imposibilitatea achitarii la timp a facturilor curente, precum si a celor restante.

"Precizam ca, incadrarea in structura D.I.I.C.O.T. a acestor politisti este necesara si utila din perspectiva asigurarii deplinei functionari operationale a institutiei si pentru o aparare sociala eficienta impotriva unor fenomene infractionale grave si chiar flagelare sub anumite aspecte (spre exemplu, traficul si consumul ilicit de droguri, traficul de substante psihoactive si traficul de precursori)", transmite DIICOT, intr-un comunicat.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.