Conform Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP), sapte seisme s-au produs miercuri dimineata in zona Marii Negre, cu magnitudini cuprinse intre 2,9 si 3,7 pe Richter.

Update 14:00 - Alte trei cutremure au mai avut loc in Marea Neagra, tot la o adancime de 5 km. Unul s-a produs la ora 09:59 si a avut magnitudine de 3,5; urmatorul la 10:12 si a avut 2,6 grade, iar ultimul la 18 minute distanta, cu magnitudinea de 3.

Primul seism s-a produs la ora 05:42 si a avut o magnitudine de 3,1; urmatorul a fost cel mai puternic de 3,7 si a avut loc la doar 9 minute distanta; apoi un interval de 6 minute a mai fost un seism de 3,2 grade pe Richter. Doua minute mai tarziu, a avut loc un alt cutremur, de data aceasta de 2,9 grade.

La 06:17, INFP anunta un alt seism, cu magnitudine de 3,2, pentru ca 24 de minute mai tarziu sa se inregistreze un altul- de 3,1 grade pe Richter. Ultimul cutrmur a avut loc la 07:46 si a avut magnitudinea de 3,3.

Toate seismele s-au produs la o adancime de 5 km.

Marmureanu, despre valul de seisme: Nu au nicio importanta

"Acestea cutremure nu au nicio importanta. Este o activitate normala. Nu reprezinta nicio problema. In Marea Neagra s-au inregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost in 1902 care a avut putin peste 4 grade", a spus Gheorghe Marmureanu, citat de stirileprotv.ro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.