Desi aceasta bautura apare sub ambele denumiri, nu inseamna ca una este corecta si cealalalta falsa. De fapt, fiecare face referire la o alta "licoare".

Whiskey este denumirea sub care se gasesc produsele irlandezi si americane, iar whisky este specifica celor provenite din Scotia, Canada sau Japonia.

Whisky, o bautura a carei faima vine de departe, din trecut

Stefan Gabanyi, un bun cunoscator care a lucrat ca barman si whisky expert, timp de 23 de ani, intr-unul dintre cele mai faimoase baruri din Munchen, Germania, crede ca reputatia acestei bauturi vine de la o campanie facuta de scotieni in anul 1800. "Scotienii au realizat repede ca produsul lor s-ar vinde mult mai bine daca ar avea atasata o anumita imagine, Astfel, au comercializat whisky in Anglia, spunand ca acesta reprezinta frumusetea aspra a tinuturilor muntoase ale Scotiei, promovandu-l ca fiind un produs salbatic si nobil deopotriva". Pana atunci, cognac-ul frantuzesc era bautura preferata, din punct de vedere social. Restul este istorie...

Citeste continuarea pe site-ul sfin.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.