Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a avut o prima reactie in cazul italianului care a mintit ca este medic, reusind sa opereze in nu mai putin de patru clinici din Capitala.

"Nu a adus toate documentele. Ministerul Sanatatii a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal, a avut o imputernicire avocatiala. Si pentru ca nu avea toate documentele nu a primit avizul de la minister, adica echivalarea diplomei.

Sunt si alte tari care s-au confruntat cu acest tip de probleme, dar ma pune pe ganduri o problema. Si sistemul public, si sistemul privat trebuie sa aiba aceleasi reguli de functionare, de organizare, de raportare, mai ales. Da, a operat in clinici private fara a avea dreptul de libera practica, cu o parafa, dar parafa nu este suficienta sa te poti angaja in spital. Pentru a te putea angaja intr-un spital, sunt necesare mai multe documente", a declarat Pintea, citata de hotnews.ro.

De asemenea, ministrul Sanatatii a sustinut ca documentele prezentate la angajare sunt aceleasi si in sistemul medical de stat, si in cel privat, cu mentiunea ca difera modalitatea de concurs, la privat nefiind necesar sa dai examen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.