George Stanca, celebrul ziarist si scriitor, a murit luni, 4 februarie, la varsta de 71 de ani, in urma unui stop cardio-respirator. El se afla internat in spital de cateva saptamani.

Informatia a fost confirmata, pentru click.ro, de catre sotia ziaristului.

George Stanca s-a nascut pe 7 mai 1947 in Buftea si a absolvit Insititutul de Constructii din Bucuresti. In timpul studentiei, el a fost solistul formatiei rock Odeon.

Pe langa cariera literara, el a lucrat si ca inginer de executie, in investitii si in proiectare. Debutul ca publicist a avut loc in 1971, in revista „Saptamana“ lui Barbu, fiind titular al unei rubrici de muzica pop-rock-usoara, scrie adevarul.ro.

A fost redactor la revista „Flacara“ si membru fondator, alaturi de Adrian Paunescu si Dorin Tudoran, secretar muzical al Cenaclului Flacara si reporter. In calitate de secretar muzical de cenaclu, a fost cel care i-a descoperit/adus pe Mircea Vintila, Dan Chebac, Adriana Aush, Radu Gheorghe, Mihai Diaconescu alias Anghel Mora si altii. Debuteaza in „Luceafarul“ (1978) cu poezii semnate G.G. Craciun, iar debutul editorial a fost cu volumul de versuri „Tandrete maxima“ (1981), urmat de „Poeme pricinoase“ (1983) si „Excursie cu liftul“ (1988). De-a lungul carierei, George Stanca a fost redactor-sef si director a numeroase publicatii, dar si proprietarul unora. De asemenea, a fost si realizator de radio si TV. Din 2007 era editorialist al ziarului „Click!“.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.