Lumea ar trebui sa se pregateasca de tulburari, instabilitate si o importanta incetinire economica in Anul Porcului, care incepe la 5 februarie, conform previziunilor unui faimos ghicitor din Hong Kong, citate luni de agentia DPA.

Optimistul An al Cocosului de Foc, din urma cu doi ani, marcat de o crestere economica, a fost urmat de Anul Cainelui de Pamant care a inceput sa ingroape flacarile optimismului, iar acum, Anul Porcului de Pamant va "pune capat" definitiv acestei tendinte, potrivit maestrului feng-shui Raymond Lo.

Anul Porcului va aduce un declin al cresterii economice, ceea ce va conduce la un regres pe termen lung al pietei bursiere si la o criza economica.

Anul trecut, Lo a prevazut conflicte in relatiile internationale, dar si o incetinire economica. In 2018, China si Statele Unite au inceput un razboi comercial care, potrivit estimarilor, va contribui la incetinirea economiei mondiale in 2019.

Relatiile internationale vor fi mai bune anul acesta, insa doar in aparenta. Un ''curent subteran marcat de pericol, tulburari si inselatorie'' va insoti aparenta pace si relaxare in afacerile internationale, sustine Lo.

Tulburarile se intrevad la orizont, avertizeaza prezicatorul. Cel mai recent An al Porcului, din urma cu 60 de ani, a fost o perioada marcata de escaladarea Razboiului din Vietnam, dar si de revolta tibetana care a dus la fuga lui Dalai Lama in India. Totodata, in urma cu 120 de ani, in China a avut loc Rascoala Boxerilor, alimentata de sentimente ostile fata de straini.

Potrivit estimarilor, Anul Porcului ar aduce dezastre naturale, precum cutremure si alunecari de teren, dar si diverse accidente in trafic, atat pe caile rutiere, cat si pe cele maritime si aeriene.

Persoanele nascute in anii Porcului si Sarpelui ar fi urmarite de ghinion, insa se pot proteja purtand un pandantiv cu tigru, care ''distrage'' Porcul, potrivit lui Lo.

Cei nascuti in anii Tigrului, Iepurelui si Caprei sunt norocosi, sustine ghicitorul chinez.

Printre persoanele celebre nascute in Anul Sarpelui, care trebuie sa se pregateasca pentru perioada plina de provocari ce va urma, se numara presedintele chinez Xi Jinping, scriitoarea J.K. Rowling, presedintele sirian Bashar al Assad, muzicianul Bob Dylan si fiul presedintelui SUA, Donald Trump Jr.

Citeste si:
Economia continuă să încetinească. PIB a crescut cu 0,9%, în al...
Economia continuă să...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.