Celebrul narcotraficant mexican Joaquin "El Chapo" Guzman, judecat in prezent la New York, droga şi viola adolescente, potrivit unor documente făcute publice sambata, in care este citat un martor la proces, relatează AFP.

Marturia apartine lui Alex Cifuentes, un traficant de droguri columbian care a fost mana dreapta a lui El Chapo. Cifuentes a declarat ca o femeie ii trimitea lui El Chapo fotografii cu fetele, iar acesta isi alegea astfel victimele si platea pana la 5.000 de dolari pentru fiecare fata, informeaza News.ro.

Si Cifuentes a folosit de trei sau patru ori acest sistem, alegand fete dintre care unele aveau 15 ani. El Chapo a optat de mai multe ori pentru fete care este posibil sa fi avut doar 13 ani, a precizat Cifuentes.

El Chapo (61 de ani) le-a drogat uneori pe adolescente folosind o substanta sub forma de pudra, cu ajutorul lui Cifuentes, inainte de a le viola.

El Chapo neaga aceste acuzatii

Alex Cifuentes nu a mentionat insa aceste fapte in cele patru zile in care a fost prezent in calitate de martor la procesul de la New York. Deliberarile in acest proces sunt asteptate luni.

Joaquin neaga aceste acuzatii, care sunt neconfirmate si considerate prea putin credibile pentru a fi analizate la proces. Este pacat ca astfel de documente sunt facute publice inainte ca juratii sa delibereze”, se arata intr-un comunicat al avocatului lui El Chapo.

Docomentele au fost dezvaluite dupa ce presa americana a protestat, acuzand faptul ca multe informatii ledgate de procesul narcotraficantului sunt confidentiale.

El Chapo este acuzat de trafic de droguri, posesie de arme si spalare de bani. Pe numele sau exista zece capete de acuzare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.