Cincizeci de mumii datand din perioada ptolemaica (305-30 i.Hr.) au fost descoperite de arheologii egipteni intr-un mormant faraonic din provincia Minya, informeaza BBC si DPA.
Mumiile, dintre care 12 erau ale unor copii, au fost descoperite in patru camere funerare, aflate la 9 metri adancime, in situl de la Tuna El-Gebel, aflat la sud de Cairo.

Unele mumii erau invelite in panza, in timp ce altele fusesera asezate in sarcofage din lemn sau de piatra.

Identitatile mumiilor nu se cunosc momentan, insa, din primele indicii, ele par sa fie ale unor persoane care au detinut functii importante in perioada respectiva.

"Toate mumiile se afla in stare buna de conservare, unele sunt invelite in panza sau decorate cu scrierea demotica", a indicat intr-o declaratie Ministerul pentru Antichitati de la Cairo, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.