Romania se numara printre tarile care se ofera sa-i primeasca pe imigrantii italieni, la bordul navei aflandu-se 47 de persoane din Orientul Mijlociu. In acest context, ministerul de Interne a facut cateva precizari.

"In contextul situatiei create de blocarea unei nave umanitare cu 47 de migranti la bord in apele teritoriale ale Italiei, autoritatile romane si-au manifestat, de principiu, disponibilitatea de a efectua o analiza in vederea preluarii, alaturi de alte State Membre ale Uniunii Europene, a unei parti din respectivii migranti.

Analiza va fi efectuata raportat la capacitatile fiecarui Stat Membru care si-a manifestat disponibilitatea de preluare si acomodare a migrantilor.

Desi nu este o decizie ferma, exprimarea disponibilitatii de catre Romania de preluare a unui numar de migranti vine ca o confirmare a principiului solidaritatii membrilor Uniunii Europene pentru gestionarea fenomenului migrationist, principiu promovat de Presedintia Romana a Consiliului UE.

In urma exprimarii disponibilitatii de principiu a unor State Membre, printre care si Romania, oficialii italieni au acceptat ca migrantii blocati pe nava umanitara sa fie debarcati si preluati in custodie de autoritatile nationale competente.

Oficialii romani pastreaza permanent legatura cu omologii italieni si institutiile europene pentru solutionarea cu celeritate a acestei situatii umanitare", transmite MAI printr-un comunicat de presa, potrivit Antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.