Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustine ca in scoli se pot suspenda cursurile, Inspectoratul decide impreuna cu Directia Sanitara, insa doar acolo unde este cazul.

"In scoli se pot suspenda cursurile, Inspectoratul decide impreuna cu Directia Sanitara. Doar acolo unde este cazul, cum spunea si doamna Pintea.

Ma asteptam la un absenteism mai mare, ieri am avut 500 si ceva de cazuri de absenteism la scolile din Romania, din doua milioane de elevi, dar nu as vrea sa se considere ca trebuie sa trecem cu usurinta peste aceasta situatie. Acolo unde este cazul copiii pleaca acasa, viata lor este cea mai importanta.

Rugamintea noastra se adreseaza in primul rand parintilor. Daca este sanatos, copilul se duce la scoala, daca nu, merge la doctor, apoi ne asiguram ca in fiecare scoala se face triajul. Si ii multumesc ministrului (Educatiei, Sorina Pintea – n.red.) si Directiei sanitare care au trimis doctori si asistenti medicali pentru aceasta etapa a triajului. Raman la scoala copiii sanatosi, igiena intima este primul lucru pe care ii invata parintii si profesorii la scoala, pentru ca este important sa inveti sa ai grija de tine", a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.