Magdalena Serban, femeia care a ucis o tanara la metrou Dristor, in decembrie 2017, a fost scoasa astazi din penitenciar pentru a fi prezenta la Curtea de Apel Bucuresti. Judecatorii urmeaza sa decida definitiv daca ea ramane cu condamnarea pe viata primita in octombrie 2018 sau va primi o alta pedeapsa, mai mica.

Potrivit libertatea.ro, Magdalena Serban le cere judecatorilor, prin avocatul ei, sa fie eliberata, motivand ca starea de sanatate i sa degradat in spatele gratiilor: „Mi-au pus plantoane. Starea de sanatate s-a inrautatit”, ar fi spus ea, referindu-se la persoane care sunt puse sa o supravegheze in spatele gratiilor. „Ca sa o pazeasca”, a completat avocatul care o asista.

Magdalena Serban vrea, de asemenea, sa fie reduse sumele acordate de Tribunalul Bucuresti ca daune morale pentru victimele sale. Este vorba despre 30.000 euro daune morale si 1.200 lei daune materiale acordate Alexandrei Costache (tanara pe care a impins-o, cu 5 ore inainte de crima, in statia de metrou Costin Georgian si care a scapat cu viata) si 30.000 de euro daune morale pentru Alexandru Ogra, fostul iubit al tinerei ucise.

Urmatorul termen de judecata sa aiba loc pe 25 februarie.

Magdalena Serban, in varsta de 36 de ani, a fost arestata preventiv pe 13 decembrie 2017 de catre Tribunalul Bucuresti, ea fiind acuzata de omor calificat si tentativa de omor. Pe 26 Octombrie 2018, ea a fost condamnata la inchisoare pe viata, iar judecatorul si-a motivat sentinta prin gravitatea faptei: detentiunea pe viata „este nu numai justificata, dar si necesara pentru protectia membrilor comunitatii, intrucat fapta comisa de aceasta este de o gravitate extrema”. (Citeste si: Crima de la metrou: Magdalena Serban spune ca a avut o "disperare" si o "decadere")


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.