Viceprim-ministrul Ana Birchall sustine ca "Holocaustul a fost dovada vie ca inimaginabilul poate deveni o realitate de cosmar si ca natura umana poate fi nu doar sublim de buna, ci si terifiant de usor cucerita de rau".

"La initiativa Adunarii Generale a ONU, in fiecare an, pe 27 ianuarie, comunitatea internationala ii comemoreaza pe cei care si-au pierdut viata intr-unul dintre cele mai negre episoade din istoria umanitatii. Holocaustul a fost dovada vie ca inimaginabilul poate deveni o realitate de cosmar si ca natura umana poate fi nu doar sublim de buna, ci si terifiant de usor cucerita de rau.

Astfel, Ziua Internationala de Comemorare a Holocaustului, trebuie sa sadeasca in inimile tuturor un moment de reculegere pentru moartea celor 6 milioane de evrei, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Este de datoria noastra, a tuturor, sa reflectam asupra acestui moment pentru a ne asigura ca astfel de fapte abominabile nu se vor mai repeta si pentru a ne intelege mai bine misiunea ce ne revine astazi, intr-o lume a libertatii, a civilizatiei si a bunei convietuiri.

In astfel de momente, ale carar rol este acela de a nu uita niciodata ororile savarsite in cel de-al Doilea Razboi Mondial, doresc sa imi exprim intreaga compasiune si solidaritate fata de poporul evreu si fata de cei care au avut de suferit in urma unui astfel de eveniment infiorator, ce a lasat rani adanci in sufletele si constiinta evreilor de pretutindeni", a scris Ana Birchall pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.