Statul ofera 20 de mii de lei romanilor care vor sa-si puna pe case panouri fotovoltaice.

Noul program al Administratiei Fondului de Mediu le acorda 20 de mii de lei celor interesati sa produca acasa curent, prin montarea unor panouri fotovoltaice.

Un panou fotovoltaic nu este foarte scump, impreuna cu sistemul de prindere ajunge sa coste aproape 600 de lei. In schimb, sunt scumpe accesoriile sistemului fotovoltaic. Este vorba de un invertor, panoul electric si cablurile electrice. Cu alte cuvinte, din banii alocati de fondul de mediu permite cumpararea a aproape 15 panouri fotovoltaice.

Insa, exista si anumite restrictii pentru cei care vor sa se inscrie in program. De exemplu, beneficiarii, persoane fizice, cetateni romani, proprietari de case la curte, trebuie sa mai vina cu 2200 de lei. Un aspect foarte important este faptul ca nu trebuie sa aiba datorii la stat si au nevoie de aprobarea unor documente.

Programul ar trebui sa inceapa de la mijlocul lunii martie, cand Fondul de Mediu va avea in sfarsit bugetul aprobat, informeaza stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.